Monday, October 6, 2008

BİZ HALK OLARAK DÜNDEN RAZIYIZ..!!!



Hayır, anlamadığım; yani anlımızda birşey mi yazıyor? Tamam, önümüze gelen birçok fırsatı kaçırıyor, hatta değerlendirmeye yanaşmıyor olabiliriz. Ama bu davranış, yine de siz devlet bü-yük-le-ri’nin göz göre göre meydanlarda adam kandırmaya devam etmeniz için gerekçe midir?!

Hatırlıyorum henüz bir lise öğrenisiyken yani bundan bir onbeş-onaltı sene kadar evveli bahsettiğim… En azından bir ümidim, geleceğe karşı birtakım hayallerim vardı. Kalmadı demiyorum, tükenmek üzere diyorum. Ya hu.. İnsan fikir ve sözbirliği etmişcesine bu kadar büyük bir toplumun geleceğe umutla bakmadığını haykırmasını tesadüfi bulmamalı. Bişey yapmalı…

Halen eskiden kalma konuşma yöntemleriyle miting alanlarına doldurduğunuz insanlara birşeyler vadedip durmayın. Doldurulan onca insan dahi sanal. Evet, sanal; çünki inanın çalışan, emekçi, işçi kesim işini gücünü bırakıp sizleri dinlemeye gelmiyor artık. Çünkü çıkar amaçlı sözlerinizin karın doyurmayacağı ve doyuramadığı ortada.

Biride çıksın desin ki; sorunlar bunlar bunlardır. Bizim uygulayacağımız çözümde budur. Senin kürsüye çıkıp onun bunun konuşmasını tenkit etmenin bu ülke insanını rahatlatacak ne tür bir faydası olabilir. Hayır sen istediğin kadar insanları tenkit et, diğer bir mitinkte tenkit edilen isen ne tür bir ayrıcalığın vardır. Burda sen sen diyorum ama al birini vur ötekine misali ‘sen’ tümcesini hepsi yerine rahatlıkla kullanabiliriz.

Bize ülke gençleri, ülke emeklileri, ülke işçileri, çiftçileri, çalışanı, çalışmayanı..
Olarak malesef seçenek bırakmadınız. Olasılıklar bir hayli birbirine benzer konum ve koşullarda bu durumda bizlere de kötünün iyisini seçmek düşüyor. Belki vaadetmek yerine, tenkit etmek yerine ne yapabilirizi masaya yatırabilecek gücünüz ve çalışma azminiz olsaydı peşinizden gelirdik. Ancak o gün, seçim günü sandıktan çıkmış olan parti; bil ki, seçimini net ve önünü görerek gönül rahatlığıyla yapamamış bir seçimden çıktın. Sakın ola ki fazlaca sevinme! Çünkü bu sana bu ülke insanının vereceği SON SANŞ olacak.

Umudum tüm bu haklı serzenişlerin ardından artık milletimin yüzü gülsün. Hep beraber, hepimizin iç ve dış şartlar da gurur duyacağımız bir yönetim tarzı benimsensin. Ve herşeyden önemlisi gerçekleri görelim ve vaadetmekten, çözüm önermeden geçmişi yaadetmekten vazgeçelim. Siz hazırsanız, biz halk olarak dünden razıyız…..


EMİNE YETKİNER

No comments: